"Και αν μου κάτσει;" Book reviewΠοιος δεν έχει πει έστω μία φορά στην ζωή του τουλάχιστόν την φράση "Και αν μου κάτσει;". Εγώ πάντως παν πολλές φορές! Θέλεις για το λότο, θέλεις για το τζόκερ, θέλεις για το λαχείο... το έχω πει! Αλλά που τέτοια τύχη... Μέχρι που ήρθε στα χέρια μου αυτό το χαρούμενο βιβλίο της Κατερίνας Μπέη Εκδόσεις Λιβάνη με τον ακριβές τίτλο "Και αν μου κάτσει;". Τότε σκέφτηκα πως όλα μπορούν να συμβούν στην ζωή, απλά όχι όταν τα περιμένεις και τα σχεδιάζεις!

Ένα βιβλίο τόσο ρομαντικό και άκρως ρεαλιστικό βιβλίο, με τα όνειρα και τις προσδοκίες μιας νέας γυναίκας που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα πρέπει και τα θέλω. Όλα αυτά μέχρι που τυχαίνει το λαχείο! Τότε παίρνει θάρρος και αναζητάει τα θέλω της, τα όνειρά της, τις πιο ακραίες επιθυμίες και δοκιμάζει τα όρια της. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Μπράντσο στο Sex and the City αλά Ελληνικά!

Είναι από εκείνα τα βιβλία που σε διασκεδάζουν τόσο πολύ, που πιάνεις τον εαυτό σου αν όχι να γελάει, να χαμογελάει σίγουρα με τις γκάφες και τις ατυχίες της ηρωίδας. Ο τρόπος γραφής της συγγραφέα είναι ανάλαφρος και νιώθεις πως κάθεσαι με την κολλητή σου και σου εξιστορεί τις περιπέτειες της πίνοντας καφέ. Ξέρεις! Από αυτούς τους καφέδες που γίνονται δεύτερος και ο δεύτερος γίνεται μπίρα κτλ κτλ. Το διαβάζεις άνετα και γρήγορα, χωρίς να σπαζοκεφαλιάζεσαι και χωρίς να προβληματίζεσαι. Είναι από τα βιβλία που διαβάζεις για να σου φτιάξουν την διάθεση και να σε αφήσουν μια αίσθηση ελπίδας.


Έπιασα πάρα πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται όπως η Τίνα "Τι θέλω να κάνω; Τι με κάνει χαρούμενη;" μόνο που αυτή έχει επιτέλους την πολυτέλεια να πάρει μια απόφαση που να είναι αποκλειστικά δική της, χωρίς υποχρεώσεις και χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν και έχει και τα φράγκα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν αυτή η ηρωίδα υπάρχει εκεί έξω, που σίγουρα θα υπάρχει γιατί γνωρίζω μερικές από αυτές τις "Τίνες", θα είναι σίγουρα τρισευτυχισμένη που κατάφερε να αποτυπωθεί σε χαρτί. Να αποτυπωθεί το πόσο θαρραλέα, δυναμική και ανεξάρτητη μπορεί να γίνει μια γυναίκα όταν το θέλει, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Εύγε και πάλι εύγε! 

Until next time.....

4 comments:

  1. Καλό και ξεκούραστο μου ακούγεται! Ευχαριστώ για την κριτική! Φιλιάαα

    ReplyDelete
  2. thank you for an honest review i am sure i am going to like it too once i get to read the book as well. keep us posted with more like this

    ReplyDelete

I would love to read your thoughts so don't be shy and write on!!!