"Το Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον"Υπάρχουν μερικά παραμύθια που όσα χρόνια και αν περάσουν θα μένουν χαραγμένα στην καρδιά μας. Ο ιστορίες του Νιλς Χολγκερσον, με συντρόφευαν πολλές φορές όταν ήμουν μικρή, είτε σε βιβλία είτε σε κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση. Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μας έκαναν την τιμή να μας στείλουν το βιβλίο "Το Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" από την σειρά Η Πρώτη μου Λογοτεχνία και μας γέμισαν μεγάλη χαρά. 

Εννοείται ότι εδώ που βρισκόμαστε θα διάβαζα τις ιστορίες του Νιλς στα παιδιά μου αλλά για ένα περίεργο λόγο ήθελα να είναι στα ελληνικά. Θεωρώ ότι η ελληνική γλώσσα είναι υπέροχη και πόσο παραπάνω όταν διαβάζεις παραμύθια. Ξεκινήσαμε να διαβάζουμε λοιπόν το βιβλίο μας και αυτό που έκανε περισσότερο εντύπωση στον Ευάγγελο ήταν ότι ο Νιλς δεν ήταν καθόλου καλό και ευγενικό παιδάκι. Ήταν ένας ψαυτάκος και το μυαλό του ήταν πάντα στις ζαβολιές. Αυτό που του κακοφάνηκε ακόμα περισσότερο ήταν ότι δεν ήταν ευγενικός με τα ζωάκια ούτε και με την μαμά του. Για το ξωτικό δεν είπε τίποτα, το θεωρεί δεδομένο ότι υπάρχουν και ναι... καλά τον έκανε τον Νιλς. Για να πω την αλήθεια τον στεναχώρησε η αρχή του βιβλίου.


Καθώς συνεχίζαμε την ανάγνωση μας όμως, παρατηρήσαμε την αλλαγή στην συμπεριφορά του Νιλς. Τον είδαμε να δείχνει συμπόνια για τα ζωάκια, να παραδέχεται τα λάθη του, να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, να μαθαίνει την αίσθηση της δικαιοσύνης, της φιλίας, της ευγένειας, του σεβασμού και πάνω από όλα το αίσθημα της μετάνοιας. Μέσα από το ταξίδι του Νιλς σε αυτό το βιβλίο, διδαχτήκαμε με πιο εύκολο και ανάλαφρο τρόπο, για πρώτη μας φορά, όλες αυτές τις αξίες που προσπαθούμε να δώσουμε εμείς οι γονείς στα παιδιά μας. Όχι με το γνωστό κήρυγμα αλλά μέσα από αυτό το αξέχαστο και συναρπαστικό ταξίδι.


Η σειρά Η πρώτη μου Λογοτεχνία, περιλαμβάνει και άλλα γνωστά λογοτεχνικά αριστουργήματα, προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά, με τρόπο που τα διασκεδάζουν και όχι να τα κουράζουν. Βέβαια είναι για παιδάκια ηλικίας από 4 χρονών και πάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται κατανοητά από μικρότερα παιδιά. Και η Μαριλού μας το απόλαυσε εξίσου πολύ με τον Ευάγγελο. Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με τον τρόπο που διαβάζουμε το παραμύθι. Η μαγεία είναι εκεί, απλά θα πρέπει να την βρεις! Μην το ξεχνάμε αυτό!

Until next time...

  


6 comments:

 1. λατρεμένο βιβλίο και ήδη το έχω σε 2 εκδόσεις...αυτη όχι, οπότε θα διορθωθεί άμεσα! και στο θέατρο το είδαμε και γενικά τα μικρά το λατρευουν! καλή σας ανάγνωση λοιπον!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Είναι πολύ καλό βιβλίο και πιστεύω πως θα αρέσει στα παιδάκια σου.;)

   Delete
 2. ειναι απο τα βιβλια που εχουμε στη λίστα μας!! Αγαπαω το Νιλς και το ταξιδι του..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Είναι ένα πολύ καλό βιβλίο. Αξίζει να το πάρετε!

   Delete
 3. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία! Στην πραγματικότητα με αυτό το βιβλίο μεγάλωσα και το διάβαζα μέχρι μεγάλη! Φυσικά τώρα το διαβάζουμε στις κόρες μας και ελπίζω να το αγαπήσουν το ίδιο όπως εγώ! Φιλιάαααα
  Σωτηρία
  www.mylittleword.gr

  ReplyDelete
  Replies
  1. Τι ωραία. Μακάρι να αρέσει και στ απαιδιά μας όπως και σε μας

   Delete

I would love to read your thoughts so don't be shy and write on!!!